Ekonomi

Gıda denetimleri ramazanda da hız kesmedi

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan ayı boyunca üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde ramazan ikmalleri ve iftar yemekleri başta olmak üzere gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Gruplar Ramazan ayının başından bu yana ülke genelinde 184.711 gıdayı kontrol etti.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda ve Denetim Genel Müdürlüğü, kayıtlı ve onaylı işletmelerde tüketicilerin yanıltılmasını önlemek amacıyla, gıda ve yem alanında faaliyet gösteren tüm üretim, satış ve tüketim yerlerinde yürütülen kontrol ve denetimleri artırdı. gıda güvenliğini sağlamak. Kontrollerde 81 il müdürlüğü ve bağlı ilçe müdürlüklerinden 7 bin 570 resmi teftiş görevlisi görev aldı. Gıda numuneleri alınarak laboratuvarlara gönderildi. Gıda ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan denetim planı ile ihbar, şüphe ve şikayet üzerine kontrol programlarının yanı sıra gruplar, ramazan ayı nedeniyle üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde ramazan ikmal ve iftar yemekleri başta olmak üzere gıda kontrollerini yoğunlaştırdı. . Ramazan ayında ekmek ve ekmek çeşitleri üretim ve satış yerlerinde 7 bin 435, unlu mamuller üretim ve satış yerlerinde 15 bin 79, şekerleme imalat ve satış yerlerinde 1 bin 639, işyerlerinde 6 bin 677 pastacılık işleri ile ilgili, toplu tüketim ve satış yerlerinde 153 bin 881. Türkiye genelinde toplam 184 bin 711 kontrol gerçekleştirildi. Söz konusu kontrollerde bin 158 idari para cezası uygulanırken, 4 iş yeri için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu para cezaları, ağır şekilde bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş eserler, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmeler, hijyen kurallarının ihlali ve Türk Gıda Kodeksine uyulmaması nedeniyle uygulandı. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla denetimlerini artıran ekipler, şeker ve şekerli mamuller, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri başta olmak üzere tüm gıda işletmelerinin denetimlerinde hassasiyet gösteriyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ramazan ayında gıda denetimlerini artırdıklarını belirterek, güvenli gıdaya erişimi en temel insan haklarından biri olarak gördüklerini vurguladı. Bu konuyu hassasiyetle takip ettiklerinin altını çizen Kirişci, vatandaşların kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıda ile beslenmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Bakan Kirişci şunları söyledi:

“Ekiplerimizin gıda kontrolleri yıl boyunca 81 ilde kesintisiz devam ediyor. Ramazan ayı ve bayramın öneminden dolayı kontrolleri artırdık. Gıda ve Denetim Genel Müdürlüğümüzün Alo 174 gıda limiti çalışıyor. siz değerli vatandaşlarımızın gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini en kısa sürede sonuçlandırmak için “Denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar çok dahil olursa sonuç almamız o kadar kolay oluyor. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara izin vermeyiz, izin vermeyeceğiz.” – ANKARA

golyaka-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu